• -20%
Mutluluk Ciltsiz
search
  • Mutluluk Ciltsiz

Mutluluk Ciltsiz

₺385,00
₺308,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789751041487
Yazar
Zülfü Livaneli
Yayınevi
Inkılap Kitabevi
Adet


Livaneli’nin cesaretle ve derinlemesine ele aldigi bu roman, bir Shakespeare trajedisi yogunlugunda.
Yasar Kemal

Yeni eseriniz, sizi Türkiye’nin politik ve kültürel hayatinin en sembolik simalarindan biri yapan muazzam yeteneginizi gözler önüne seriyor…
Jacques Chirac, Fransa Cumhurbaskani

Mutluluk romaninda, Livaneli felsefi ve siyasi sorgulamalarini çok usta bir biçimde karakterlerinin psikolojilerine yedirmis. Çok aydinlatici ve derinden etkileyici bir kitap, günümüz dünyasinda dürüstlük ve samimiyet arayanlar için vazgeçilmez.
Kirkus Reviews, ABD

Mutluluk, yalnizca harika kurgusuyla heyecanli ve sürükleyici bir macera romani degil; bunlarin ötesinde, gelenek ile modernlik, tarih ile bellek yitimi, din ile laiklik arasinda bölünmüs Türk toplumu üzerine son derece güçlü bir analiz.
Martine Laval Telerama, Paris

Livaneli, Mutluluk romaninda da gelenek ve modernligin çeliskisi içinde, her biri kendi mucizesini bekleyen, Meryem’in, Cemal’in ve Irfan’in yollarini kesistirirken; bastirilmislik, töre, mutluluk, mutsuzluk, korku, tabular, sehvet ve bunalan burjuvazinin gölgesinde toplum yapisinin tüm katmanlarini bu arayis ve kesfedis hikâyesiyle gözler önüne seriyor.

2006 yilinda Barnes & Noble Yeni Büyük Yazarlari Kesif Ödülü’ne layik görülen Mutluluk, yayimlandigi günden itibaren Türkiye’de ve dünyada çok ses getiren ve hâlâ geçerliligini koruyan derinlikli bir Türkiye portresi, aci tatli bir peri masali.


ÖZGEÇMIS

Ömer Zülfü Livaneli (1946, Ilgin)

Ögrenim hayatina Ankara Maarif Koleji'nde baslayan, ardindan Stockholm'de felsefe ve müzik egitimi alan Livaneli, ayrica Fairfax Konservatuari'nda uzaktan egitim gördü.

Hem Türkiye hem de dünya yazinina ve kültürel birikimine müzik, edebiyat, sinema gibi çesitli mecralarda katki koydu. Üretken yazarin romanlari 40 dilde yayinlandi; Ispanya, Kore ve Almanya’da çok satanlar listesine girdi. Son olarak Serenad, basinin ve uluslararasi kültür çevrelerinin yogun ilgi gösterdigi bir organizasyonla Amerikali okurlariyla bulustu.

Zülfü Livaneli’nin romanlari Italya ve Fransa’da Yilin Kitabi Ödülü, ABD'de çesitli edebiyat ödülleri, Balkan Edebiyat Ödülü; Türkiye’de Yunus Nadi Roman Ödülü, Orhan Kemal Roman Armagani ve Beyaz Marti Onur Ödülü gibi ulusal ve uluslararasi ölçekte pek çok saygin ödüle layik görüldü.

Columbia, Harvard, Princeton, Shangay, St. Petersburg, Kazan üniversiteleri gibi dünya çapinda prestij tasiyan üniversitelerin yani sira, çesitli Türk üniversitelerinde de konferanslar ve dersler veren usta edebiyatçinin romanlari, Missouri Southern State University (MSSU)’de ders kitabi olarak okutuldu.

Cengiz Aytmatov ev sahipliginde Arthur Miller, Peter Ustinov, James Baldwin, Yasar Kemal gibi 20. yüzyilin edebiyat dâhileri ve düsünürlerinin katilimiyla gerçeklesen Issik Göl Forumu’nda yer aldi.

Romanlari kadar fikirleri ve müzigi ile de dünya basininda övgülerle karsilanan bir sanatçi olan Livaneli edebiyat, müzik ve sinema alanlarinda 30’dan fazla ulusal ve uluslararasi ödül sahibi. Çalismalari, dünya çapinda yüz binlerce okur ve dinleyici tarafindan takip ediliyor.

1972 yilinda, dönemin politik atmosferi etkisinde, düsünceleri nedeniyle suçlanarak hapis ile cezalandirilan ve uzun yillar sürgün hayati yasayan fikir-sanat isçisi Livaneli; Türk-Yunan iliskilerinin zor dönemler yasadigi 1980’li yillarda Türk-Yunan Dostluk Dernegi’nin kurucularindan biri oldu. 1996-2016 yillari arasinda UNESCO Iyi Niyet Büyükelçisi olarak görev yapti. 2002-2006 yillarinda ise milletvekili olarak TBMM’de yer aldi.

Türkiye müzik, kültür, fikir ve siyaset sahnesinde vazgeçilmez bir yeri olan Zülfü Livaneli, düsünsel ve edebi üretimine halen yasadigi Istanbul’da devam etmekte.

5 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade