Prof. Dr. Çetin Yetkin'in hazirladigi, bes cilt olarak tasarlanan yirmi yillik bir emegin ürünü olan, birinci dereceden kaynaklara dayanan "Siyasal Düsünceler Tarihi" dizisinin üçüncü cildi ilk kez okurlarin karsisina çikiyor.
Her bir cildi, yazarinin akici üslubuyla bagimsiz bir kitap gibi okunabilen "Siyasal Düsünceler Tarihi" dizisinin bu ugraginda Bati ve Osmanli'daki ütopyalar, sosyalizm, komünizm ve anarsizm akimlari, onlari yükselten kosullarla birlikte ele aliniyor.
"XX. Yüzyil baslarina kadar Bati-Osmanli Türk Düsüncesinde Ütopyacilik, Sosyalizm, Anarsizm, Sendikalizm, Bilimsel Sosyalizm" alt baslikli bu üçüncü cilt, XX. yüzyilin baslarina kadar olan dönemde Bati'da siyasal ütopyalarin (Campanella, Bacon, Meslier, Mably, Morelly, Saint-Simon, Fourier, Owen, Cabet) ve Osmanli-Türk ütopyalarinin (Ziya Pasa, Namik Kemal, Halide Edip, Müfide Ferit, Ziya Gökalp, Ethem Nejat) ortaya çikis kosullarinin incelenmesiyle basliyor.
Diger bölümlerde Avrupa'da sosyalist eylemci düsünürler (Babeuf, Leroux, Blanqui), Bati dünyasinda Anarsizm (Godwin, Stirner, Proudhon, Bakunin, Tolstoy, Kropotkin, Malatesta, Tucker, Thoreau), Sendikalizm (Pelloutier, Sorel), Bilimsel Sosyalizm (Marx, Engels) ve Osmanli Devleti'nde sosyalist düsünce ve 1871 Paris Komünü'nün yankilari ve Semsettin Sami özgün kaynaklara dayanilarak inceleniyor.
"Her eylem ve olusum, günlük yasamda bile, bir düsüncenin sonucudur. Ama bir düsüncenin biçimlenmesi de zaman ve mekân kosullarina baglidir. Söz gelimi Avrupa'da XIX. yüzyildaki isçi sinifinin devrimci eylemleri sosyalist düsüncenin etkisiyledir ama sosyalizm de sanayilesme sürecinde kapitalist sinifin sömürüsüne bir tepkidir. Bir 'Siyasal Düsünceler Tarihi' her seyden önce bu karsilikli iliskiyi ortaya koymalidir" diyen Prof. Dr. Çetin Yetkin, bu kapsamli çalismasinda yazilmis baska siyasal düsünceler tarihi kitaplarindan degil, dogrudan dogruya siyasal düsünürlerin kaleminden çikmis kaynaklardan yararlaniyor; her bölümde, önce bu düsünürlerin ya da akimlarin düsüncelerini yorumsuz olarak aktariyor, sonra okurlara genel bir degerlendirme sunuyor.
Kitapta, her dönem için Türk Siyasal Düsüncesi'ndeki gelismeler de ele aliniyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade