• -20%
Sosyal Adalet Neden Önemlidir
search
  • Sosyal Adalet Neden Önemlidir

Sosyal Adalet Neden Önemlidir

₺140,00
₺112,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059389525
Yazar
Brian Barry
Yayınevi
Koç Üniversitesi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Son dönemlerde sosyal adaletsizlik, Britanya ve Amerika Birlesik Devletleri gibi gelismis ülkeler basta olmak üzere dünya çapinda etkisini artirmis durumda. Kavramin anlami büsbütün çarpitilirken, “kisisel sorumluluk” ve “firsat esitligi” kisvesi altinda bir avuç insan bütün zenginligi elinde topluyor, yoksul ve güvencesiz olanlarsa daha da kötü sartlarda yasamaya itiliyor.

Çagimizin en önemli siyaset felsefecilerinden Brian Barry, Sosyal Adalet Neden Önemlidir’de gerçekligin nasil tersine çevrildigini ayrintilariyla anlatiyor. Barry, ancak servet ve gelir esitsizligini dar bir aralikta sabitlersek egitim ve saglik gibi hayati konularda esitlige ulasabilecegimizi ileri sürüyor. Daha esit bir toplum yaratmak yolunda yeni politika önerilerinde bulunmakla kalmayip ekonomik olarak bunlarin altindan kalkmamizin da mümkün oldugunu savunuyor. Yeryüzündeki tüm canlilari tehdit eden iklim degisikligini de sosyal adaletsizlik sorunu kapsaminda degerlendiren kitap, yasam biçimlerimizde radikal degisikliklere gitmemizin –biz istesek de istemesek de– kaçinilmaz oldugunu vurgulayarak bu devasa soruna somut öneriler getiriyor.

Brian Barry, Columbia Üniversitesi’nde sosyoloji ve siyaset felsefesi dalinda Lieber profesörüydü. Barry, 2009 yilinda hayata gözlerini yumdu.

Brian Barry
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade