• -20%
Ekim Devrimi
search
  • Ekim Devrimi

Ekim Devrimi

₺290,00
₺232,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051722375
Yazar
Komisyon
Yayınevi
Yordam Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Ekim Devrimi insanlik tarihinin en büyük olaylarindan biridir. 1917 basinda henüz bir Romanovlar monarsisi olan Rusya, yalnizca sekiz ay sonra Bolsevik Parti liderligindeki emekçi siniflarin dümeni ele geçirdikleri bir baska âlemin ilk vatani olmustur. Ekim Devrimi her seyi altüst etmistir. Konusanlari susturmus, susanlari konusturmaya baslamistir. Yönetenleri yönetilene, yönetilenleri yönetene çevirmistir. En geridekini ileriye siçratirken, en ileridekini en geriye düsürmüstür. Toplum hayatinin tepesindekileri alasagi etmis, en asagidakileri
doruklara tasimistir. Emekçi kitleler ile siyasal alan arasindaki bütün duvarlari yikip geçmistir. Esaretin, savasin, baskinin, eziyetin, buyurganligin, ayrimciligin, hiyerarsinin, inkârin, sömürünün, dayatmanin ve bagimliligin zincirlerini kirmis; hürriyetin, yaraticiligin, dayanismanin, barisin, ortaklasmanin ve esitligin kapilarini ardina kadar açmistir.
1917’de bir sevinç ve senlik toplumu olan sosyalizme dogru o çok kararli ilk adim atilali tam 100 yil olmustur. Dünya proletaryasinin savasa, düsmanliga, her türlü tahakküme, nefrete, kine, çikarciliga, bencillige ve kötülüge karsi ilk haykirislarinin üzerinden tam 100 yil geçmistir. Buram buram hayat, devrim, ask, iyilik, güzellik, özgürlük, ümit ve nese kokan ilk sosyalist atilimlar, kazanimlari ve dersleriyle koca bir asiri geride birakmistir. Çaresizlikler, güçlükler, açliklar, yokluklar, hastaliklar, istiraplar, gerilikler, yalnizliklar, saldirilar ve çullanislara karsi direne direne ileri siçrayislar yapma azmi ve kararliligiyla baslayan büyük yürüyüs, tam 100 yildir sürmektedir.
Bu kitap, Ekim Devrimine 100 yil aradan sonra ve degisik açilardan bakan 19 yazarin ortak emeginin ürünüdür. Ekim Devriminin ruhuna uygun olarak kolektif ve enternasyonalist bir karakter tasimaktadir.
Yazarlar:
Emel Akal, Samir Amin, Gökhan Atilgan, Korkut Boratav, Edward Hallett Carr, Metin Çulhaoglu, Yesim Dinçer, Cem Erogul, Neil Faulkner, Turgay Fisekçi, Irfan Habip, Tamás Krausz, August H. Nimtz, Erkin Özalp, Vijay Prashad, Marian Sawer, Mehmet Yetis, Haluk Yurtsever, Gamze Yücesan-Özdemir

Komisyon
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade