• -20%
Danişmendliler Orta Anadolunun Fatihleri
search
  • Danişmendliler Orta Anadolunun Fatihleri

Danişmendliler Orta Anadolunun Fatihleri

₺175,00
₺140,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059521086
Yazar
Muharrem Kesik
Yayınevi
Bilge Kültür Sanat
Adet
Stoktaki son ürünler


Selçuklularin 26 Agustos 1071’de kazandiklari Malazgirt Zaferi’ni takip eden yillarda Türkler büyük bir hizla Anadolu’yu fethe koyuldular. Bu zamanda yarimadada ilk Türk beylikleri de kurulmaya basladi. Iste bu Türk beyliklerinden biri de Dânismendli Beyligi olmustur. Elinizdeki bu kitapta, Sultan Alp Arslan’in ileri gelen kumandanlarindan biri olan Dânismend Gazi tarafindan Orta Anadolu’da (Sivas, Kayseri, Tokat, Malatya ve civari) kurulan Dânismendli Beyligi’nin belgelere dayali gerçek hikâyesini bulacaksiniz. Dânismendli hükümdarlari, Anadolu’muzun önemli bir kisminin fethini saglayarak, üzerinde yasadigimiz bu topraklarin Türklesmesi ve Islâmlasmasi noktasinda önemli hizmetler gerçeklestirmislerdir.

Dânismend Gazi’nin, Emîr Gazi’nin ve Melik Muhammed’in Bizans Imparatorlugu, Kilikya Ermeni Prensligi ve Haçlilara karsi verdikleri amansiz mücadele ve savaslar yaninda Türkiye Selçuklu sultanlari ile olan iliskileri de kitabin isledigi önemli konular arasindadir. Kitapta Dânismendli Beyligi’nin siyasî tarihi yaninda ayni zamanda, siyasî ve askerî teskilat yapisini, sosyo-kültürel ve ekonomik hayatini, sanatini bulabilirsiniz. Dânismendli Beyligi Anadolu’da kurulan ilk dönem beylikleri içinde en güçlü ve en genis sinirlara sahip bir Türk beyligi olmustur.

Bu yüzden bir dönem Türkiye Selçuklu Devleti’ni de kendine tâbi kilarak Anadolu’da en kudretli Türk devleti haline gelmeyi basarmistir. Onlar Haçlilarin ve Bizans Devleti’nin Anadolu’yu istilaya kalkismalarinin önünde var güçleriyle durarak üzerinde yasadigimiz bu topraklarin bize kadar intikalinin gerçeklesmesinde büyük bir pay sahibi olmuslardir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade