• -20%
İslamda Büyük Ayrışma Karmatiler
search
  • İslamda Büyük Ayrışma Karmatiler

İslamda Büyük Ayrışma Karmatiler

₺205,00
₺164,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052492581
Yazar
Ahmet Seyrek
Yayınevi
Dorlion Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Ortadogu, tarihi süreç içinde medeniyete besiklik etmis bir cografyadir. Köklü bir tarihsel geçmisi olan Ortadogu, Islam dininin ortaya çikmasi ile sarsintilara neden olacak olaylara sahne oldu. Islam dininin ortaya çikisi, bölge toplumlari için yepyeni sosyoekonomik sartlarin ortaya çikmasina zemin hazirladi.
Hz. Muhammed´in vefatindan sonra Islam toplumu ve devletini yönetecek kisinin (imam ya da halifenin) belirlenmesi esnasinda sahabenin yasadigi ihtilaf, Müslümanlar arasindaki Sia ve Ehlisünnet bölünmesinin zeminini hazirlayan temel olgudur. Islam mezhepleri üzerine çalismalariyla taninan Prof. Dr. Hasan Onat´in klasik tanimlardan hareketle olusturdugu tarife göre; Sia, Ali b. Ebu Talib´in Hz. Muhammed´den hemen sonra nas ve tayinle halife olduguna inanan, imametin insanligin sonuna dek, Hz. Ali´nin soyunda devam edecegini ileri süren, bu imamlarin masum olduklarini iddaa eden topluluklarin müsterek adidir.´´
Sia kelimesi, Arapçada pesinden gitmek, bir kimsenin taraftari olmak, ayrilmak, yayilmak gibi anlamlar içeren ´´sya´´ kökünden gelir; firka, bölük, taraftarlar, bir isi gerçeklestirmek için bir kimsenin çevresinde toplanan zümre anlamindadir.

Ahmet Seyrek
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade