• -20%
Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 1
search
  • Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 1

Türkiye'nin Eskiçağ Tarihi 1

₺185,00
₺148,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059521659
Yazar
Mehmet Ali Kaya
Yayınevi
Bilge Kültür Sanat
Adet
Stoktaki son ürünler


“Türkiye'nin Eskiçag tarihi” denildiginde akla ilk gelen “Küçük Asya” ve “Anadolu” isimlerinin tarihi, Türkiye'nin tarihi kadar eski degildir. Türkiye'nin Eskiçag tarihini siyasal, sosyal ya da kültürel anlamda olusturanlar, bugünkü Türkiye topraklarindan hiçbir zaman “Küçük Asya” ya da “Anadolu” diye söz etmemistir. Merkezi Orta Anadolu olmak üzere Türkiye'nin bilinen ilk ismi “Hatti Ülkesi”dir ve bu bölgeye Türkiye tarihinde bilinen ilk imparatorlugun kuruculari olan Hititler hükmetmistir.

Eskiçag tarihi profesörü Mehmet Ali Kaya'nin hazirladigi Türkiye'nin Eskiçag Tarihi-I, odak noktasina Hitit tarihi ve uygarligini alarak kronolojik açidan on binlerce yillik bir zaman dilimine isik tutuyor. Bu eksende, Paleolitik Çag kültürleri de dahil, hem Türkiye'nin Hititler öncesi tarihi hem de Hititlerin çagdasi halklar ile onlarin Luviya, Kaska, Pala, Karkisa (Karia), Lukka (Likya), Arzava, Assuva, Vilusa (Ilion) gibi adlarla bilinen ülkelerini ve Eski Yunan kaynaklarinda da adlari geçen Pelasglar, Karlar, Lelegler ve Troyalilar gibi farkli kültürlere sahip halklari ele aliyor.

Günümüz Türkiye'sinin sinirlari disinda kalan komsu uygarliklara da yer veren Türkiye'nin Eskiçag Tarihi'nin bu ilk cildi, tüm Önasya'yi ve Ege dünyasini etkileyen, ayrica Hititler ile çagdaslarinin siyasi ve kültür tarihlerini sonlandiran Ege Göçleri/Deniz Kavimleri'yle tamamlaniyor.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade