Bize hep ayni masallari anlatarak kendi kültürümüze uzak durmamizi sagladilar. “Orta Asya'da çobanlik yapiyor ata biniyor, koyun güdüyor, çadirda yasiyordunuz. Tamam, iyi savasiyordunuz ama yagmaciydiniz, kültürsüzdünüz, medeniyetten uzaktiniz, heykelleriniz balballariniz kurganlariniz vardi ama bunlar hep geçici oldu kalici bir sey birakamadiniz” dediler.
Bu göçebe edebiyatini Anadolu'ya göç sürecine bagladilar. Hatta “Anadolu'ya geldiklerinde dogru dürüst Islam'i bile bilmeyen yari samanist bir duruslari vardi” dediler.
Bunun gibi sonu gelmeyen iftira ve iddialara laf kalabaligi ile cevap vermeye gerek yoktur. Onlara verilecek en güzel cevap bizim hem Orta Asya hem de Anadolu'da ortaya koydugumuz eserlerdir. “Çadirda yasadiginiz için tas ile hiçbir isiniz olmadi” diyenlere inat devasa bir medeniyetin yapilariyla kapi gibi cevabimiz olsun istedik.
Elinde tuttugunuz Taslar Yerine Oturdu adli eser Talha Ugurluel'in ilk Sanat Tarihi kitabi özelligini tasimakta. Tasin hayatimizdaki yerini ve tasi ruhu ile yontan atalarimizin eserlerini bu kitapta en etkili sekilde ortaya koymaya çalistik.
Lütfen susalim! Artik konusma sirasi taslarda…
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade