Barbaros Hayreddin Hizir Reis, Cezayir’in sultani idi. Kanuni Sultan Süleyman’in bir isareti üzerine sultanligin tapusunu padisahin önüne koydu. Birlik ve beraberligin sembol ismi oldu. Osmanli armadasinin basinda Akdeniz’e açilan Barbaros Hayreddin Pasa, 1538’te Avrupali devletlerin bir araya getirdigi en büyük Haçli donanmasini Preveze’de agir bir hezimete ugratti. Akdeniz, bir Türk gölüne dönüsürken, Avrupalilar Akdeniz’de tahta parçasi yüzdüremez hâle geldiler.
Prof. Dr. Ahmet Simsirgil, Türk denizcilik tarihinin bu en önemli simasinin neslini, agabeyi Oruç ve mücahid yoldaslariyla hem korsan gemilerine hem Ispanyollara karsi verdigi akil almaz mücadeleyi, Cezayir’e hâkim olarak idare ve siyaset alaninda gösterdigi basariyi, Endülüs Müslümanlari için çektigi çileleri, Ispanyollarin Magrip’te yerlesmelerinin önünü kesen efsanevi kahramanligini ve nihayet Osmanli kaptan-i deryasi olduktan sonraki serüvenini kitapta çarpici detaylariyla anlatiyor.
Tarihi Sevdiren Adam, bu eseriyle Türk denizciliginin yüz aki olan Barbaros Hayreddin Pasa’nin destansi hayatini okuyucularin gözleri önüne seriyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade