• -10%
search

Themis İnsan Hakları ve Demokratikleşme

₺155,00
₺139,50 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750283857
Yazar
Reşit Gürbüz
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Kitabın Açıklaması
Bu kitap, İnsan Haklarının ulusal ve uluslararası düzeyde korunması ve geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar ve bu alanlarla ilgili oluşturulan kuruluşların ayrıntılı olarak ele alındığı bir çalışmadır.
Kitap üç ana kısımdan oluşmuştur. Birinci kısımda, insan hakları kavramı ve insan haklarının özellikleri ile dünyadaki ve ülkemizdeki gelişimi anlatılmıştır.
Kitabın ikinci kısmında insan haklarının uluslararası boyutu ele alınmış; bu yapılırken insan haklarına ilişkin oluşturulan uluslararası kuruluşlar ve temel uluslararası belgeler kapsamlı bir şekilde işlenmiştir. Özellikle bu kısımda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin her maddesi ayrı ayrı açıklanmış; 1982 Anayasası ile karşılaştırılması yapılmıştır. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin bir ürünü olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin yapısı ve işleyişi yine kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.
Kitabın üçüncü kısmında insan haklarının ulusal boyutu ele alınmış; ülkemizin bu alandaki yasal ve idari düzenlemeleri ile oluşturduğu kuruluşlar yapı ve işleyiş olarak açıklanmaya çalışılmıştır.
Bütün bunlar yapılırken, okuyucuyu kuramsal tartışma ortamına sürüklemekten özenle kaçınılmış; bilgiler ve analizler net bir şekilde ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Kitabın sonuna "Sorularla İnsan Hakları" şeklinde bir ek konulmuştur. Burada yüzlerce soruya verilen cevaplarla adeta kitabın "konu" tarafının bir özeti yapılmış; okuyucular için konuların pekişmesi ve kalıcı olması hedeflenmiştir.
Ayrıca kitaba, Mart 2021'de açıklanan "İnsan Hakları Eylem Planı" özetlenerek eklenmiştir.

Sayfa Sayısı 312

Boyut 16*24

Basım 2023


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade