• -10%
search

Masumiyet Karinesini Genişleten Bir İlke Olarak Lekelenmeme Hakkı

₺625,00
₺562,50 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750268113
Yazar
Atilla Tanrıvermiş
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Adil bir yargılama olmadan toplum tarafından fiziksel cezalandırma yöntemlerinin kullanılması linç olarak kabul edilir. Bunun dışında kişinin adil bir yargılanma olmadan, özellikle lekelenmeme hakkı ihlal edilerek, toplum nezdinde onur ve itibarına yönelik bir atmosferde cereyan eden bir yargılama da o kişiye karşı bir manevi linç hali oluşturmaktadır. Lekelenmeme hakkının korunması kavramı günümüz dünyasında aynı zamanda küresel bir mesele olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ihlaller sadece bilgisayar faresine tek bir dokunuşla gerçekleşebilmekte ve lekelenmeme hakkı ihlalleri, bırakın kişinin yaşadığı ülkeyi, tüm dünyaya yayılabilmektedir. Kişilerin, adeta çapraz yargılama yöntemleri ile toplum önünde yargısız infaza uğrayabildiği/uğratılabildiği, çoğu kez "kötü haberin toplum tarafından rahatlıkla satın alınabildiği" vakıa, ileride masumiyeti anlaşılan bir kişinin, hayatının adeta enkaza dönebildiği bir dönemde yaşadığımız da bir gerçektir.

Masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı adil yargılanma hakkının tam da merkezinde yer alan bir kavramdır. Dolayısı ile pek çok ceza muhakemesi kurumu ile yakın ilişkisi olmakla çalışmada, bu konulardaki uygulamadan örneklerle AİHM ve Yüksek Mahkemelerimizin kararları da incelenerek, masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı kavramları ele alınmaya çalışılmıştır.

Konu Başlıkları
n1.jpg İnsan Onuru Bağlamında Lekelenmeme Hakkı
n1.jpg Hak Arama Özgürlüğü, Basın Özgürlüğü ve Unutulma Hakları ile Lekelenmeme Hakkı İlişkisi
n1.jpg Lekelenmeme Hakkının Özel Hukuk ve Ceza Hukukunda Korunması
n1.jpg Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Bakış Açısıyla Hukukumuzdaki Düzenlemeler
n1.jpg Ceza Muhakemesinde Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkının Yeri ile Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Karar
0

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade