• -20%
Abi Biz Napıyoruz Ya
search
  • Abi Biz Napıyoruz Ya

Abi Biz Napıyoruz Ya

₺21,00
₺16,80 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786050942309
Yazar
Hakim Türkmen
Yayınevi
Doğan Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Geçen gün berber koltugunda tiras olurken Avrupa'nin neden bu kadar gelismis oldugunu ve bizim nasil bu kadar geri kalabildigimizi düsünüyordum.

“Kulaklar açilmasin” dedim berbere. Her defasinda uyarsam da kulaklari açiyordu.

“Tamam yegen, merak etme” dedi. Meraktan çildiriyordum oysaki.

O koltuga her oturdugumda ayni saç modelini tarif etmeme ragmen berberim saçlarimi o günkü kendi ruh haline göre yapiyordu.Onun sorunu buydu: bir standardi yoktu. Aniden oturdugum yerde dikildim. “Iste senin sorunun bu!” dedim. “Standardin yok senin, bu ülkenin standardi yok, bir gün öyle bir gün böyle.”

“Tövbe tövbeee” deyip tirasa devam etti. Tutturamiyordu iste. Her defasinda farkli saç stili... Ben de berberden her çiktigimda yeni saç modelime göre tavirlar gelistiriyordum. Efendi tirasi yaptiysa daha sogukkanli, Amerikan kestiyse daha havali davraniyordum.

Emo gibi kestigi de olmustu ve eve gidip hüngür hüngür agladiktan sonra Facebook'a “Bizi Çeqemeyen AnTeN tAqsin” yazmistim.

Rahmi Abi'nin parmaklari saçlarimda gezinirken aniden boynuma bagladigi havluyu çekip ayaga firladim ve “Abi biz napiyoruz yaa?!” diye bagirdim. “Millet uzaya araç gönderiyor bizim su halimize bak. Bu ne abi? Sen niye benim saçlarimi yikiyorsun? Bu nasil bir ortam? Neden bunu yapiyoruz abi?” dedim.

Ben kosarak kapidan çikarken Rahmi Abi çiragina “Ben sana söyledim, bu sampuan kafa yapiyor, at bunu” diyordu...

Beyinsiz Adam–Yaziklar Olsun kitabinin yazari Hakim Türkmen'den memleketin haletiruhiyesine, toplumsal hezeyanlarimiza, kirilgan yanlarimiza, politiklestikçe çocuklasan siyasilerimize, evlilige, aska ve kadinlara dair komik mi komik bir kitap... Gerçek mizah yazilari okumayi özleyenlere...

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade