• -10%
Diş Hekimlerinin Hukuki Sorumluluğu Ve Hasta Hakları
search
  • Diş Hekimlerinin Hukuki Sorumluluğu Ve Hasta Hakları

Diş Hekimlerinin Hukuki Sorumluluğu Ve Hasta Hakları

₺340,00
₺306,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750244346
Yazar
Gültezer Hatırnaz Erol
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Genel hekimlik uygulamalarına ilişkin ilkeler diş hekimleri açısından da geçerlidir. Hekimlerin sorumluluğunda olduğu gibi diş hekimlerinin sorumluluğunda ortaya çıkan hukukî uyuşmazlıklar da Borçlar Hukukunun genel nitelikteki hükümleriyle çözümlenmeye çalışılmaktadır.

Hekimlerde olduğu gibi diş hekimlerinin de gerçekleştirdikleri tıbbi müdahalelerden dolayı cezai, tazminat ve idari sorumlulukları söz konusudur.

Diş hekimleri ile hastalar arasındaki hukuki ilişki, özel hukuk hükümlerine tabidir. Hekimler ile hasta arasındaki ilişkide olduğu gibi, diş hekimi ile hasta arasında da üç tür hukuki ilişki bulunmaktadır; sözleşmeden kaynaklanan sorumluluk, haksız fiilden ve vekaletsiz iş görmeden kaynaklanan sorumluluk söz konusu olmaktadır.

Diş hekiminin sorumluluğu asıl olarak sözleşmeden (vekalet, eser) kaynaklandığından, çalışmamızda ağırlıklı olarak bu konuya yer verilmektedir.

Bu çalışmamızda, Devlet Hastahanesi'n de çalışan diş hekimlerinin dışında kalan diş hekimlerinin sadece tazminat sorumluluğu üzerinde durulmuştur. Ayrıca hasta hakları, malpraktis, komplikasyon ve bilirkişilik konuları da işlenmektedir.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade