• -20%
Hukuki Feminizm Aktivizm Savunma Ve Hukuk Kuramı
search
  • Hukuki Feminizm Aktivizm Savunma Ve Hukuk Kuramı

Hukuki Feminizm Aktivizm Savunma Ve Hukuk Kuramı

₺170,00
₺136,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752986220
Yazar
Ann Scales
Yayınevi
Dost Kitabevi Yayınları
Adet


Feminist teorisyenler ve aktivistler 1970’lerin sonunda, Amerikan hukuk egitimi ve uygulamasina feminist teoriyi ve deneyimleri katmayi amaçlayan bir hareket olusturmak için bir araya geldiler. O zamandan beri, feminist hukuk hareketi, cinsiyet ve cinsiyet esitsizligi konularini ele alan mahkemeler ve hukuk düzenlemeleri ile feminist ve post-feminist teoriye derslerinde yer veren hukuk fakülteleri içinde kök saldi. Harekete kurucu nitelikte katkisi olan Ann Scales bu önemli kitapta, feminist hukukun geçmisini, bugününü ve gelecegini inceliyor.

Hukuki Feminizm kitabi, feminist hukuk hareketini, Bati hukuku ve felsefesinin genis baglami içinde ele alarak, öncelikle hukuk kuraminda ve karar alma sürecindeki ortak sorunlara odaklaniyor, ardindan feminist hukuk teorisinin yeni yollarla bu konulari nasil analiz edecegini gösteriyor.

Kismen bir hatira kitabi, kismen bir el kitabi ve kismen de bilimsel bir eser olan Hukuki Feminizm, feminist hukukun geleneksel hukuki çatismalari nasil çözebilecegini ve neden adil ve ilerici bir toplumun kurulusunu önemseyen herkes için gerekli oldugunu anlasilir bir dille ele alip açikliyor.

Ann Scales
3 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade