• -20%
Hukuk Özgürlük Ve Ahlak
search
  • Hukuk Özgürlük Ve Ahlak

Hukuk Özgürlük Ve Ahlak

₺90,00
₺72,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059018739
Yazar
H. L. A. Hart
Yayınevi
Islık Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Yayimlandiktan yaklasik 60 yil sonra okuruyla yeniden bulusan Hukuk, Özgürlük ve Ahlak, adindan baslayan vaade uygun olarak, bu üç bilesenin iliskisine odaklaniyor.

H. L. A. Hart, hukuk ile ahlak arasindaki iliskiyi, ahlaka aykiri bulunan edimlerin cezaya tabi olup olmamasi tartismasini merkeze alarak inceliyor. Bu bakimdan “cinsel ahlak” alanini verimli bir tartisma sahasi sayarak çaginin ötesinde, cesur yönelimlerle tartismayi sürdürüyor. Kitapta toplumlarin genel ahlak çerçevelerini “zorlayan” tercihler zaman zaman örnek vakalardan yola çikilarak ele aliniyor.

Cinsel özgürlük alaninda yasanan tartismalari tarihsel zeminde inceleyen eser, bu özgürlüklerin elde edilebilmesinin ne kadar uzun zaman aldigini, bu ugurda ne kadar büyük gayret gösterildigini ortaya koyarken onlarca yil öteden günümüze isik düsürüyor.

H. L. A. Hart’in, kanun yapmanin “kolayligi” ile kanunlari degistirmenin “zorlugu”nu özgürlük kavramini vurgulayarak irdeledigi Hukuk, Özgürlük ve Ahlak, sordugu sorulara okurla birlikte yanit vermeyi önceleyen yapisiyla güncelligini korumaya devam ediyor.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade