• -10%
search

İpoteğin Kaldırılması ve İpotekte Sıra Sistemi

₺280,00
₺252,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750267819
Yazar
Cüneyt Tenekeci
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Kitapta ipoteğe ilişkin iki temel sorun ele alınmıştır. Bunlardan birincisi ipoteğin kaldırılması davaları, ikincisi ise, ipotekte sıra sistemidir.

Çalışma, hukuk uygulamasında görülen ve sayıları her geçen gün artan ipoteğin fekki davaları nedeniyle kitaplaştırılmıştır. Çeşitli sebeplerden doğan bu dava türünün, en çok borcun ödenmesi nedeniyle açıldığı birçok tartışmalı konuyu içinde barındırdığı gözlemlenmiştir. İlk bölüm bu davalar için bir kılavuz oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Konu öncelikle teorik açısından incelendikten sonra, dava türünün usul hukukundaki yansımaları görev, yetki, davacı, davalı, usuli işlemleri başlıkları altında güncel Yargıtay İçtihatları ile aktarılmıştır.

Kitabın ikinci bölümünde ise ipotek sıra sistemi incelenmiştir. Türk hukukunda taşınmazlarda kabul edilmiş sabit dereceler sisteminin temel özellikleri doktrindeki görüşler ve içtihatlar kapsamında aktarılmıştır. Sınırlı ayni haklar ile rehin hakları arasındaki sıra sistemi incelendikten sonra taşınmazlar üzerinde birden fazla rehin bulunması halinde çeşitli ihtimaller dahilinde sıralama yansıtılmıştır.

Kitapta, özellikle kabul edilen temel iki sistem olan ilerleme sistemi ve sabit dereceler sistemi açıklandıktan sonra Türk Medeni Kanunu sisteminin kavramları olan derece, sıra ve alt derece kavramları açıklanmıştır. Sonrasında Türk Medeni Kanunu derece sisteminin esasları incelenerek nihayetinde sisteme getirilen kanundan ve sözleşmeden kaynaklanan ilerleme hakları aktarılmıştır. Kitapta, somut örneklerle sabit dereceler sisteminde ilerleme işleminin nasıl gerçekleştireceğine yer verilmiştir.

Konu Başlıkları

n1.jpg İpoteğin Fekki (Kaldırılması) Davası
n1.jpg İpotekte Sıra Sistemi ve Sabit Derece Sistemi


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade