• -20%
Hayatımızdaki Algoritmalar
search
  • Hayatımızdaki Algoritmalar

Hayatımızdaki Algoritmalar

₺499,00
₺399,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786056685897
Yazar
Brian Christian Tom Griffiths
Yayınevi
Buzdağı Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Yasamimizin tamami, belirli bir sorun grubuna yol açan mekân ve zaman kisitlari ile sinirlandirilmistir. Bir günde ya da ömrümüz boyunca ne yapmali ya da ne yapmamaliyiz? Ne kadar karisikligi kabul etmeliyiz? Bunlar insanlar açisindan içinden çikilmaz durumlara benziyor olabilirler fakat öyle degiller: Bilgisayarlar da ayni kisitlamalarla karsi karsiyalar, bu nedenle bilgisayar bilimciler onlarca yildir bu tür sorunlarin farkli versiyonlariyla ugrasmaktadir. Ve bulduklari çözümlerin bize ögretecegi çok ama çok sey var.

Ünlü yazar Brian Christian ve bilissel bilim uzmani Tom Griffiths disiplinlerarasi bu çalismasinda, bilgisayarlarin kullandigi algoritmalarin insanligin birçok sorununu nasil çözebilecegini göz kamastirici biçimde okuyuculara sunuyor. Daha iyi sezgilere nasil sahip olunacagini, isleri ne zaman bitirmemiz gerektigini, yorucu ve sikintili seçimlerle nasil basa çikacagimizi ve baskalariyla en iyi nasil iliski kuracagimizi açikliyorlar. Evlilik için en dogru kisiyi bulmaktan park yeri seçimine, kisinin e-posta gelen kutusunu düzenlemesinden bellegin isleyisini anlamaya kadar bu kitap, bilgisayar biliminin bilgeligini insan hayati için çok önemli stratejilere dönüstürüyor.



“Bu kitap kesinlikle mest edici… Genç matematik ögrencilerinden sikça duydugunuz ‘Neden ki? Bunu gerçek hayatta asla kullanmayacagim!’ argümanina karsi mükemmel bir panzehir. Ister oyun teorisinin Yüzde 37 Kurali olsun, isterse zihin-büküm olasiliklarinin nispeten sade anlatimi, tüm is burada sunuldugu kadar hem eglenceli hem de pratik.”

—Popular Science

“Zorlayici ve eglenceli. Bu kitap; zaman, mekân ve çaba kullaniminda daha verimli olmanizi saglayacak pratik tavsiyelerle dolu. Ve bu, bilgisayar bilimi ve insan zihninin isleyisi üzerine büyüleyici bir arastirmadir. Yapilacaklar listenizi optimize etmek, dolabinizi organize etmek veya insan hafizasini anlamak isteyenler için harika bir kitap.”

—Charles Duhigg, Aliskanliklarin Gücü kitabinin yazari

“Hesaplama modellerini insan psikolojisi ile birlestiren bir kitabi uzun süredir bekliyordum. Christian ve Griffiths tüm beklentilerimin üzerinde bir basari yakaladi. Bu, dünyamizi isleten bilgisayar bilgisini -ve daha da önemlisi, hayatimiz için ne anlam ifade ettigini- herkesin anlayabilecegi sekilde anlatan muhtesem bir kitap.”

?David Eagleman, Incognito: Beynin Gizli Hayati kitabinin yazari



2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade