• -10%
search

İnşaat Mühendisliğine Giriş

₺182,00
₺163,80 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786254273377
Yazar
Cüneyt Yavuz
Yayınevi
Nobel Yayın
Adet
Stoktaki son ürünler


Latince ingenium ve ingeniare kelimelerinin birleşiminden türetilmiş bir kelime olan ve “zekice bir şeyleri tasarlamak” anlamına gelen mühendislik; insanların yaşamlarını kolaylaştıran, yaşam kalitesini ve güvenliğini artıran yapıları, makineleri, cihazları, donanım ve yazılım sistemlerini, malzemeleri ve ilgili süreçleri tasarlamak ve inşa etmek için ekonomik, sosyal ve çevresel bilgileri matematiksel ve bilimsel metotlarla sentezleyerek bunların uygulamaya konulması sanatı, disiplini ve mesleğidir.
Medeniyet mühendisliği anlamına da gelen inşaat mühendisliği tasarım ve uygulamaları ise insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Geçmişte barınma, beslenme, yırtıcılardan ve çevresel etkilerden korunma amacıyla yapılar inşa edilmiştir. Günümüzde ise inşaat mühendisleri güvenlik, ekonomi ve işlevsellik parametrelerini farklı kriterlere göre optimum seviyede bir araya getirerek düşük maliyetli, etkin güvenilir ve işlevsel yapılar yapılmasında önemli bir role sahiptir.
Bu kitap inşaat mühendisliği kapsamında yer alan temel hesap yöntemleri ile en güncel ve yenilikçi yapım tekniklerini birlikte irdelemekle hem iyi bir ders kitabı hem de faydalı bir kaynak özelliği taşımaktadır. Kitap içeriğindeki önemli, güncel ve anahtar niteliğindeki bilgiler, inşaat mühendisi adayları için yakın gelecekte yapacakları işleri daha teknik şekillerde ifade edebilme ve mühendislik bağlamında sağlam bir öz güven kazanabilme yolunda iyi bir başlangıç olacaktır.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade