• -20%
Kişilik Haklarına Saldırıdan Kaynaklanan Tazminat Davaları
search
  • Kişilik Haklarına Saldırıdan Kaynaklanan Tazminat Davaları

Kişilik Haklarına Saldırıdan Kaynaklanan Tazminat Davaları

₺445,00
₺356,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750241116
Yazar
Erhan Günay
Yayınevi
Seçkin Yayıncılık
Adet
Stoktaki son ürünler


Genel olarak TBK ve TMK'nin ilgili hükümlerinde düzenlenen kisilik haklari, kisisel degerlerin korunmasiyla ilgilidir. Kisisel degerler, bedensel ve ruhsal bütünlük ya da kisinin adi, onuru ve sir alani gibi dolayli degerler olarak vasiflandirilmaktadir.

Kitap bes ana ve bir ek bölümden olusmaktadir.
Birinci bölümde; genel olarak kisilik hakki ve niteligi soru-yanit seklinde anlatilmaktadir.

Ikinci bölümde; genel olarak hukuk davalarinda, özel olarak kisilik hakkina saldiri davasinda uyulmasi gereken usul kurallari Yargitay kararlari esliginde ifade edilmektedir.

Üçüncü bölümde; TBK madde 56 ve 58 hükümlerine göre maddi nitelikli kisisel degerlere saldiri ve maddi nitelikli olmayan kisisel degerlere saldiriya iliskin manevi tazminat davalari incelenmektedir.

Dördüncü bölümde; 4721 sayili TMK madde 24'e göre kisilik hakkinin hukuka aykiri saldirilara karsi korunmasina iliskin düzenlemeden söz edilmektedir.

Besinci bölümde; uygulamada görülen kisilik haklarina saldiridan kaynaklanan dava türleri özellikle yogun biçimde mahkeme kararlarina yansiyan saldiri olgulari üzerinde durularak Yargitay'in en son tarihli kararlari esliginde ayrintili biçimde incelenmektedir.

Ek bölümde ise Anayasa Mahkemesine Bireysel Basvuru usul ve esaslari pratik biçimde izah olunmus, kisilik haklarina iliskin örnek Anayasa Mahkemesi Kararlarina yer verilmistir.
Kitabin öz ve pratik anlatimi Yargitay kararlariyla desteklenerek, uygulayicinin kisa sürede sorunun yanitina ulasmasi amaçlanmistir.

Erhan Günay
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade