• -10%
search

Medeni Yargılama Hukukunda Islah

₺1.000,00
₺900,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786050508161
Yazar
Ejder Yılmaz
Yayınevi
Yetkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Yargılamadaki biçimsel kuralların (şekilciliğin), hakkı (asıl hakkın özünü) yoketme tehlikesini önleyecek, adaleti sağlayacak ve hakkın mahkeme tarafından gerçekten haklı olan tarafa verilmesini sağlayacak araçlardan en önemlilerinden biri de ıslah kurumudur.

Kitap da, öğretideki (kuramsal) görüşler yanında, mahkemeler uygulamasına da ağırlık verilmiş. Bunun başlıca amacı, hukukun gelişmesine ve yargılama kuramı çerçevesinde ıslah hükümlerinin doğru uygulanmasına yardımcı olabilme düşüncesidir. Bu yüzden, saptanabilen yayımlanmış tüm Yargıtay kararları ile yayımlanmamış bazı kararlara da incelemede yer verilmiş. Yeri geldikçe bu kararların değerlendirilmesi de yapılarak, ıslahın daha doğru bir biçimde uygulanabilmesine katkı verilmek istenmiş.

Kitabın bu yeni baskısında, 1.10.2011 tarihinde yürürlüğe giren 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun konuyla ilgili hükümleri değerlendirilmiş. Okuyucunun yeni hükümleri daha iyi değerlendirebilmesi için de Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükümleri ile (eski) Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu hükümleri karşılaştırılmış.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade