• -10%
Bütçe Hukuku
search
  • Bütçe Hukuku

Bütçe Hukuku

₺290,00
₺261,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789756176184
Yazar
M. Kamil Mutluer
Yayınevi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Istanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. M. Kâmil Mutluer, Maliye Bakanligi eski müstesari Dr. Erdogan Öner ve Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardimcisi Dr. Ahmet Kesik’in kaleme aldiklari Bütçe Hukuku, ülkemizde son yillarda sürekli gündemde olan çagdas kamu mali yönetimi ilkelerine isik tutarak, bu ilkelerin yapilan köklü mevzuat degisiklikleriyle yorumlanip, sistemli bir hale getirilmesini amaçlamaktadir.
Günümüzde çagdas devlet anlayisi; daha çok vergi almayi degil nasil daha iyi ve rasyonel harcama yapilabilir konusunu ön plana alarak, saglikli bir bütçe sisteminin kamu kaynaklarinin kullanimindaki etkinligine, ekonomik yarara ve verimlilik ilkesine dayanmaktadir.
Bugün Türkiye’de de, kamu kaynaklarinin uluslararasi genel kabul görmüs kurallara uygun olarak hukuki ve ekonomik yanlarinin dikkate alinmasi ve özellikle harcama sonrasi denetime agirlik verilmesi yönünde yaygin bir anlayis hâkim olmus ve buna uygun olabilecek yasal degisiklikler yapilmistir. Bu ise süreç içinde Türkiye’de bozulan bütçe birliginin tekrar saglanmasi, mali saydamlik ve hesap verilebilirligin ön plana çikmasi, kamu kaynaklarinin performans yönetimi anlayisina uygun olarak etkin, ekonomik ve verimli olarak kullanilmasi ve çagdas kamu mali yönetimi ilkelerinden biri olan önceden idarecilere serbesti taniyip harcama sonrasi etkin bir denetim yapilmasi konusunda köklü açilimlar saglayacaktir.
Kamu mali yönetimi konusunda tüm bu gelismeleri ele alan Bütçe Hukuku, bir baska yaniyla hukuk, isletme ve ekonomi dallarinda ögrenim gören ögrencilere, kamu mali yönetiminde görev yapan kisilere, hukukla ilgili herkese yardimci olabilecek özellikler tasimaktadir.
(Tanitim Yazisindan)

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade