• -20%
Hayır De
search
  • Hayır De

Hayır De

₺38,00
₺30,40 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051722047
Yazar
Wolfgang Borchert
Yayınevi
Yordam Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Almanya’da savas sonrasi yikim edebiyatinin en önemli temsilcilerinden Wolfgang Borchert’in, savasa ve fasizan baskilara karsi kaleme aldigi siirsel manifestodur Hayir De!
Siirleri, öyküleri ve tiyatro oyunlariyla Nazizme baskaldiran Borchert’in bu uzun ve son derece etkileyici siiri, toplumun farkli kesimlerinin, savas ve fasizm kosullarinda, bu kosullari daha da agirlastiracak politikalara, baski ve dayatmalara neden Hayir demeleri gerektigini olaganüstü bir dille anlatiyor.
Hayir De!’yi özel kilan yanlardan biri de, daha yirmi yasinda kendisini dünyanin en acimasiz savasinin ortasinda bulmus, insan kiyimlarinin en yabanilinin tüm acilarini yasamis biri tarafindan kaleme alinmasidir. Buna ragmen az rastlanir bir yalinlikla yazilmis, savas karsiti bir manifestodur.
Tüm güçlü edebiyat yapitlari gibi, belirli kosullarin ürünü olsa da benzer ya da farkli kosullarda yasayanlara da hitap ederek zamanin sinavini geçen, evrensel bir deger tasiyarak güncelligini hep koruyan bu siirsel manifestoyu, dilimize Celal Üster kazandirdi. Üster, Wolfgang Borchert’e, 26 yillik yasamina sigdirdigi eserlerine, dönem edebiyatina ve Hayir De!’ye dair kapsamli bir giris yazisi da kaleme aldi.
Tan Oral’in çizgileri eserin Türkçe edisyonuna ayri bir estetik deger katarken, Borchert’in anlatimiyla savasa ve baskilara karsi Hayir demesi gereken farkli toplumsal kesimler, âdeta bu çizgilerde yeniden hayat buldu.
Analarin sesiyle ve sözüyle; “Dünyanin bütün analari, / yarin size askerî hastanelerde hemsirelik yapacak,/ yeni savaslarda savasacak çocuklar dogurmanizi emrederlerse, yapacaginiz bir tek sey var:
HAYIR deyin! / Analar, HAYIR deyin!”

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade