• -20%
Kurucu İktidarın Eleştirisi
search
  • Kurucu İktidarın Eleştirisi

Kurucu İktidarın Eleştirisi

₺250,00
₺200,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059460941
Yazar
O. Vahdet Işsevenler
Yayınevi
Pinhan Yayıncılık
Adet
Stoktaki son ürünler


Kurucu iktidarin dayanacagi pozitif bir hukuk olmadigina göre onun eylemini hukuk kilan, hukuk ilan edebilmesini saglayan nedir? Diger bir ifadeyle olgu, fiili olan, nasil norma dönüsür ve böyle bir iktidarin kendi yarattigi norma tabiiyeti nasil açiklanir, anayasal bir devlet nasil kurulur?"

"Anayasal bir yönetim nasil dogar, bir u¨lke nasil hukukla yönetilmeye baslar? Hukuk nasil etkinlesir, fiili olandan normatif olana nasil geçilir? Anayasallik, normatif olanin dogasini anlamak için essiz bir örnek sunar zira bu kavramla ifade edilen göru¨nu¨ste yasa koyma kudretine, imkanina sahip olanin yasayla sinirli olmasidir. Anayasal yönetim, gu¨cu¨ yettigi için yapabildigi için yapan degil bu hususta yetkili oldugu için yapandir. Yönetim, anayasa tarafindan yetkilendirildigi için yapabilmektedir. Fakat anayasa bu yetkiyi nerden haizdir? Bir yasa, baska bir yasaya dayanilarak çikariliyorsa ilk yasa neye dayanir? Bu sorunun anayasa özelindeki cevabi, anayasaya yetkinin kurucu iktidar tarafindan verildigidir."

Eser, yukaridaki sorular esliginde, kurucu iktidari bir hukuk kaynagi olarak ele almakta ve bu baglamda Carl Schmitt ve Hannah Arendt'in görüslerinin degerlendirilmesinden hareketle anayasal devletin dogusunun kavramsal izahina yönelmektedir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade