• -20%
Ceza Hukuku Felsefesine Katkı Radbruch Formülü
search
  • Ceza Hukuku Felsefesine Katkı Radbruch Formülü

Ceza Hukuku Felsefesine Katkı Radbruch Formülü

₺90,00
₺72,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789944610698
Yazar
Altan Heper
Yayınevi
Tekin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


“”Emir, emirdir” ve “yasa, yasadir”. Bu iki maksim vasitasiyla Nasyonal Sosyalizm kendine tabi olanlari, askerler ve hukukçulari saygiyla baglamanin çaresini bulmustu.”
“…meslekleri nesilden nesile geçen bir tür zanaat olsa da cellatlar mütemadiyen kendilerinin sadece infaz ettiklerini, hüküm vermenin sayin yargiçlarin görevi olduguna göndermede bulunarak, kendilerinin mazur olduklarina dikkat çekerler. “Beyefendiler kötülügü kontrol altina alirlar ve ben onlarin hükümlerini infaz ederim”.
Yargiçlar “…Nasyonal Sosyalist hukukun, yasal haksizlik oldugunu dile getirmis olsalardi yasamlarinin riske girecegine isaret ederek Ceza Kanunu’nun 54. maddesindeki iztirar haline siginmaktadirlar. Bu da utanilacak bir haldir, çünkü yargicin ethosu, kendi yasami dâhil ne pahasina olursa olsun adalete dogru yönelmektir.”
“Yasal haksizlik ile yanlisligina ragmen geçerli yasalar arasinda keskin bir sinir çizmek olanaksizdir. Yine de son derece açiklikla çizilebilecek bir ayrim çizgisi vardir. Bu sinir, adaletin özü olan esitlige tesebbüs dahi edilmeyip, pozitif yasanin çikarilmasinda esitligin bilinçli olarak reddedilmesi halinde, yasanin sadece “yanlis hukuk” degil, her halükarda hukukun dogasindan tamamen yoksun kalmasi halidir.”

Elinizdeki kitap “görünüste” Nazi dönemi Almanya’si hukuksuzluklarini ifsa ediyor ve gelecek günler Almanya’sina bu tecrübelerin tekrar etmemesi için yol gösteriyor. Fakat korkariz ki hukuk demeye dilinizin varmayacagi yasama ve yargi uygulamalarini tanidik bulacaksiniz.
Mutlak bir adaletsizligin yasandigi vakitte Radbruch, emri hukuktan, intikami adaletten ayiran formülünü sunuyor. Bu formül o günden beri hukukun yeniden tesis edilebilmesi ve anlamli bir adalet tartismasi için bir imkan olarak görülüyor.

Altan Heper
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade