• -10%
search

SAYIŞTAY HUKUKU

₺350,00
₺315,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786050509229
Yazar
Mehmet Aksoy
Yayınevi
Yetkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler



Sayıştay’ın başlıca Anayasal fonksiyonları denetim, yargılama ve raporlamadır. İnceleme ve araştırma görevleri ise bu fonksiyonlara ek diğer görevleri arasında yer almaktadır. Anayasa, Sayıştay Kanunu ve ilgili diğer birincil ve ikincil mevzuatta belirlenmiş ilke ve kurallar çerçevesinde Sayıştayın fonksiyonları, diğer görevleri, bu fonksiyonları ve görevleri yerine getiren teşkilatı ve organizasyon yapısı Sayıştay Hukuku’nu oluşturmaktadır.

Sayıştay denetimi, hesap yargısı, denetimin raporlanması, raporların ilgili mercilere sunumu, kamu mali yönetimi ve kontrol alanında görev yapan kamu görevlilerinin mevzuata aykırı fiil ve davranışları, mali sorumlulukları, yükümlülükleri ile tüm bunlara ilişkin kurallar bütününü içeren bu çalışma kendine has özellikleri nedeniyle Sayıştay Hukuku ismi ile okuyucunun hizmetine sunulmuştur.

Bu kitap alanında yazılmış nadir eserlerden olup, Sayıştay tarihi, denetimi, raporları, hesap yargısı, kamu zararı ve sorumluları hakkında toplu ve detaylı bilgiyi okuyucunun dikkatine sunan bir eser niteliği taşımaktadır. Eser, kamu mali yönetimi ve kontrol alanında yıllarca yapılan denetim elemanlığının ve Sayıştay hesap yargısı üyeliğinin kazandırdığı bilgi ve tecrübenin bir ürünüdür.

Çalışmanın temel amacı, kamu kurumlarının mali işlem süreçlerinde görev alan kamu görevlilerinin görevlerini ifa ederken ve yetkilerini kullanırken tabi oldukları hukuk sistemi ve muhatap olacakları kurum ve teşkilat hakkında bilgi vermek, uymaları gereken ilke ve kuralları hatırlatmak, hukuka ve mevzuata aykırı fiil ve davranışlarının karşılığı olan mali müeyyidenin ağır yüküne dikkat çekmek ve böylece kamu kurumlarında mali disiplinin sağlanmasına katkı sunmaktır.

Bu çalışmanın kamu kurumlarına, kamu görevlilerine, akademi camiasına faydalı olacağını ve Sayıştay Hukuku alanında yeni eserlerin yazılmasını teşvik edeceğini ümit etmekteyim.


Mehmet Aksoy
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade