• -10%
search

Türk Sermaye Piyasası Hukuku Açısından Kripto Para Birimi Bitcoin

₺235,00
₺211,50 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750282522
Yazar
Asuman Yılmaz
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Bitcoin, "kripto para" olarak adlandırılan para türünün ilk ve en tanınmış örneğidir. İnternet ve elektronik ticaretin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan kripto para birimleri, devlet veya merkez bankası gibi merkezî bir otoritenin yönetim ve denetimine tâbi olmayan, kriptografik sistemler ile güvenliği sağlanan ve tüm dünyada kullanılan para birimleridir.
Kripto paraların ve özellikle Bitcoin'in kullanım alanı ve popülaritesinin hızla artması, bu konudaki hukukî belirsizliğin bir an önce giderilmesini zorunlu kılmaktadır. Mevcut durumda kripto para birimlerine ilişkin olarak ortaya çıkan veya çıkabilecek hukukî sorunlara çözüm aranırken ya da bu alanda gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde hukukî düzenleme yapılırken, öncelikle söz konusu para birimlerinin hukukî niteliğinin belirlenmesi gerekmektedir.
Kitapta; genel olarak kripto para birimleri, kripto para birimlerinin en tanınmışı olan Bitcoin, Türkiye'de kripto para birimlerine ilişkin hukukî durum, Bitcoin'in hukukî niteliği ve Türk sermaye piyasası hukuku açısından sermaye piyasası aracı olup olmadığı hususları üzerinde durulmuş, yeni baskı, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri açısından önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olan 2022 yılındaki gelişmelerin gerektirdiği güncellemeler yapılarak hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kripto Para Birimi Bitcoin
.
Bitcoin'in Türk Sermaye Piyasası Hukuku Açısından Değerlendirilmesi


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade