• -10%
search

Sigorta Hukukunda Alternatif Çözüm Yolları ve Tahkim Usulü

₺360,00
₺324,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750283505
Yazar
Şaban Kayıhan, Atakan Adem Selanik
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stokta yok


Son yıllarda devlet mahkemeleri yanında, uyuşmazlıkların alternatif çözüm yollarına ciddi şekilde odaklanıldığı gözlemlenmektedir. Bu doğrultuda tahkim, arabuluculuk ve uzlaşma şeklinde nitelendirilen alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri uygulamada yerini almıştır. Öyle ki ilke olarak serbest olan arabuluculuk uyuşmazlık çözüm yöntemi iş hukukunda, ticari davalarda ve sıkça rastlanmaya başlanılan tüketici ihtilaflarında önemli sayılacak kapsamda zorunlu hale getirilmiştir.
Sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk alternatif ihtilaf çözüm yönteminin yanında, hatta ondan da önce sigorta tahkimi kabul edilmiştir. Gerçekten 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile kurulan sigorta tahkim komisyonu bünyesinde faaliyete başlayan sigorta tahkim usulü ile sigorta sözleşmelerinden doğan anlaşmazlıklar, 2007 yılından bu yana çözüme kavuşturulmaya çalışılmaktadır.
Yeni baskısında gözden geçirilip, genişletilen kitapta da; özellikle süreç içerisinde uygulanmasından kaynaklanan problemlerle birlikte, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu tarafından düzenlenen sigorta tahkim usulünün işleyişi incelenmiş, bununla birlikte ilgili oranda arabuluculuk alternatif çözüm yönetiminden ve ticari dava kavramından da söz edilmiştir.

Stok Kodu
:
9789750283505
Boyut
:
16x24
Sayfa Sayısı
:
355
Basım Yeri
:
Ankara
Baskı
:
2
Basım Tarihi
:
2023 Mart

 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade